Kaasu-uunit

Kaasu-uuni kustannustehokkain valinta suureen tehontarpeeseen

Kasvavat tilakoot asettavat uudenlaisia vaatimuksia viljankuivaustehokkuudelle. Kuivuriuunivaihtoehdot ovat öljyuuni, biouuni ja kaasu-uuni, joista kustannustehokkain valinta suureen tehontarpeeseen on ehdottomasti kaasu.

100 prosentin hyötysuhde ja merkittäviä säästöjä

Kaasukuivurien tehokkuutta on viime vuosina pystytty parantamaan entisestään, ja kaasulla kuivaaminen onkin nyt merkittävästi edullisempaa öljyyn verrattuna. Kaasukuivurien käyttökulut muodostuvat itse nestekaasusta ja sen höyrystämisestä sähköllä poltinta varten. Kosan Gasin tarjoamalla vesilämmitteisellä höyrystimellä sähkönkulutus on kuitenkin saatu pudotettua öljykuivurin tasolle!

Muista kuivuriuuneista poiketen kaasua ei ajeta lämmönvaihtimen kautta, vaan myös savukaasut hyödynnetään kuivausprosessissa, minkä ansiosta hyötysuhde on 100 %. Koska kaasukuivureissa ei ole lämmönvaihdinta, myöskään nuohous ei ole tarpeen.

”Tehokkainta viljankuivausta maltillisin kustannuksin”

 

Vuokraa tai hanki omaksi

Öljylaitteiston kustannuksiin verrattuna kaasu-uunilla saadaan samalla rahallisella investoinnilla tuplamäärä tehoa. Kuivureihin voi hakea Ruokavirastolta investointitukea, jonka osalta kaasu-uuni on verrattavissa öljyuuniin.

Kaasusäiliön ja höyrystimen voi vuokrata kaasuntoimittajalta, jolloin vuokrakulut ovat noin 2000 euroa vuodessa. Paineenalentimesta, putkistojen asennuksesta sekä luvituksista kertyvät kustannukset tulee myös huomioida.

Kaasusäiliön ja höyrystimen voi myös ostaa omaksi.

Valitse kaasu, kun:

  • tarvitset vähintään 350 hehtolitran kuivurin
  • tehontarpeesi on yli 700 kW
  • etsit tehokkainta kuivausratkaisua.

 

Tutustu kaasu-uunien käyttäjiin

Jätä yhteydenottopyyntö